Skip to content

Me and my suit

Een pak bestaat uit meerdere kledingstukken van dezelfde stof, passend bij elkaar, maar ook uitstekend met andere items te combineren. Een pak bestaat in elk geval uit een jasje en een broek. Bij een driedelig pak hoort ook een vest. En een pak is niet meer weg te denken uit de confectiewereld!

 All about ready-to-wear

Het begrip staat bij de Romeinen bekend als confectio. De confectie-industrie bestaat in die tijd uit het vervaardigen van militaire uniformen. Dat is al lang niet meer zo. Confectie, of met een Frans woord ‘prêt-à-porter’ is kleding en schoeisel in afgewerkte staat en in standaardmaten te kopen, in tegenstelling tot maatwerk. Kleding in allerlei vormen en algemene standaardmaten heeft geleid tot een levendige handel in onder meer confectiepakken.

Maar wij verkopen pakken op twee manieren.

  • Confectiepakken
  • Custom Made Pakken

Suppliers

Wij werken met een geselecteerd aantal leveranciers van pakken die uitsluitend confectiepakken maken. Pakken in meerdere pasvormen, stoffen en prijzen. Ook op dit gebied werken wij met specialisten waardoor we altijd de meest bijzondere, compacte pakkencollecties hebben.

Wanneer draag je een pak? Sommige mannen verschijnen alleen ‘in pak’ tijdens formele of feestelijke gelegenheden. Anderen dragen elke dag een pak. Maar één ding is zeker: een pak is onmisbaar in de garderobe van iedere man. Al is het alleen maar voor die gelegenheid waarbij je een pak hoort te dragen. Hieronder staan wat suggesties en mogelijkheden. Mocht je hier vragen over hebben helpen wij je graag met je keuze. Onze kennis zorgt ervoor dat je het juiste pak zult ervaren… Je bent van harte welkom!

Zakelijke pakken

Veelal uitgevoerd in donkerblauw, met een krijtstreep of ingetogen ruitdessin. Pied de Poule of Prince de Gaulle zijn de echte klassiekers, altijd goed en mogen niet ontbreken in de garderobe.

Een gelegenheidspak

 Deze draag je bijvoorbeeld in een donkere ingetogen kleur tijdens een uitvaart of geheel stijlvol met alle details voor een trouwerij. Wanneer je een trouwpak draagt, zijn alle ogen op jou gericht, je wilt stralen, in het middelpunt staan en het ja-woord geven in een pak die dat uitstraalt.

Het studentenpak

Een smalle pasvorm en een aantrekkelijke prijs. Dit pak draag je op een stijlvol feestje, een diploma-uitreiking of een belangrijke presentatie. En voor een gala hebben wij mooie smokings!

Pak voor de liefhebber

Zij houden van ‘het pak’ en hebben daarom vaak meerdere en vooral speciale pakken in hun garderobe. Gemaakt van luxe stoffen in bijzondere designs die bewust afwijken van de standaard. Ook voor deze enthousiasteling hebben wij een ruime keuze in diverse pasvormen. Wij adviseren wat bij je past. Dat is onze kracht. Een te groot of te klein pak zal je uitstraling naar beneden halen. Als een pak past, sta je er, kan men niet om je heen. Mocht je hét pak niet vinden, dan maken wij de stap naar ‘het echte werk’: een “Custom Made” pak!

Brands

Wij verkopen pakken van de merken: Luigi Bianchi Mantova, Angelo Nardelli, Santaniello Napoli en Seven Square

Custom made